tech

معاونت طب سنتی- دانشگاه علوم پزشکی فسا

به گزارش وب دا ؛ همایش زایمان طبیعی و سلامت مادر و نوزاد با هدف ترویج فرهنگ زایمان طبیعی و آموزش به مادران باردار و رابطین سلامت با حضور معاون بهداشت، مدیران و کارکنان بهداشت و درمان، مادران باردار، زوجهای جوان و مراقبین سلامت   در سالن بعثت دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار گردید .

در این همایش دکتر جلال کریمی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به ارزش فرزندآوری و زایمان طبیعی در نگاه اسلام گفت : پیامبر گرامی اسلام فرمودند:اِذا حَمَلَتِ المَرأَةُ كانَت بِمَنزِلَةِ الصّائِمِ القائِمِ المُجاهِدِ بِنَفسِهِ وَ مالِهِ فى سَبیلِ اللّه ،هنگامى كه زن باردار مى شود ، همانند روزه دارِ شب زنده دار و مجاهدى است كه با جان و مالش در راه خدا جهاد مى كند.

دکترکریمی افزود : سلامت مادر و کودک از مهم ترین شاخص های بهداشتی است که اکثر واحدهای ستادی معاونت بهداشت برای حفظ و بهبود این شاخص ها در حال فعالیت هستند و اهمیت این شاخص ها تا جایی است که در مناطق روستایی و عشایری بهورزان و کاردانهای مامایی با حضور در محل زندگی افراد پیگیری های لازم را برای حفظ سلامت مادر و کودک به عمل می آورند که باید از زحمات همکاران ماما و بهورزان عزیز تقدیر و تشکر کرد.

در ادامه خانم دکتر فیروزه پوینده متخصص زنان و زایمان با تشریح انواع زایمان ، زایمان طبیعی را دارای مزایای بیشتری نسبت به عمل سزارین دانست و گفت : سزارین یک عمل جراحی بزرگ محسوب می شود که اثرات منفی و خطرات خاص خود را دارد و مادرانی که تحت این عمل جراحی قرار می گیرند و کودکانی که به این روش به دنیا می آیند به نسبت زایمان طبیعی دچار اختلالات بیشتری می شوند.

به گفته وی اختلالات خلقی ، کاهش ارتباطات عاطفی به علت احساس خستگی و خواب آلودگی بعد از عمل جراحی ، احساس درد پس از عمل جراحی ، هزینه های گزاف و .... از جمله اختلالات سزارین می باشد.

دکتر پوینده افزود: حضور مادران باردار در کلاسهای آمادگی زایمان و کسب مهارتهای مورد نیاز می تواند نقش مهمی در زایمان آسان و ایمن داشته باشد.

در ادامه دکترمسیح صدیق رحیم آبادی متخصص و عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص نگاه طب سنتی به زایمان و مراقبتهای مورد نیاز برای مادران باردار در زمان بارداری  و پس از زایمان و مصرف انواع مواد غذایی و داروهای گیاهی و منع مصرف این داروها و غذاها  در حین بارداری به حاضرین در این جلسه آموزش دادند.

news.4908

news.4905