گروه آموزشی طب سنتی

معرفی گروه

طب سنتی ایران، میراث گرانقدر بجای مانده از تلاش حکیمانه، تحقیقات عالمانه و تجارب ارزشمند هزاران دانشمند و حکیم دوران‌های گذشته به ویژه دوران۱۴۰۰ساله تمدن ایرانی-اسلامی است که نه تنها در دوران گذشته بلکه برای دنیای امروز و فردا نیز در این دریای پهناور، گوهرهای درخشان و ناسفته فراوانی وجود دارد. مکتب طب سنتی ایران، دانشی آمیخته با هنر و فراست و ذخیره‌ای برخاسته از حکمت خسروانی اهالی سرزمین آریایی ایران است که در حکمت یونانی آمیخته و با محک تجربه در طول سالیان حیات انسان‌ها آزموده شده است. مکتبی که در دوران زرّین شکوفایی تمدن اسلامی، و با طلوع ستارگان پرفروغ تاریخ علم، بر پایه خردورزی و با جدا ساختن سره از ناسره گسترش یافت و اکنون نیز توانایی حلّ بسیاری از معضلات موجود را در عرصه بهداشت، پیشگیری، تشخیص و درمان دارا است. این مکتب با ریشه‌ای حداقل ده‌‌هزار ساله، انسان را فقط از بعد مادّی نمی‌نگرد بلکه به ابعاد دیگر وجود او به‌عنوان خلیفه الهی نیز توجه دارد. در این دیدگاه، حفظ سلامت مقدم بر درمان است، و توجه به روش زندگی سالم شعار طب سنتی ایران است.

احیاء طب سنتی با جمع‌آوری، طبقه‌بندی، بررسی و ارزیابی این میراث عظیم، نهتنها واپسگرائی نیست، بلکه گامی اساسی در دستیابی به دانش مستحکم و تأمین حداکثر سلامت برای آحاد مردم و بهره‌گیری‌های رو به تزاید و پرثمر از اعتماد بنفس ملی برخاسته از این حرکت است. اینک که به یاری پروردگار، پس از سال‌های طولانی، بار دیگر دروازه‌های ورود به عرصهقانونمند آموزش، پژوهش و ارائه خدمات طب سنتی به روی گروهی از فرهیختگان برگزیدهمیهن اسلامی ما گشوده شده است و عزمی ملی در این خصوص بپا خاسته است، ضرورت ساماندهی جدّی ابعاد مختلف کاربرد طب سنتی به خوبی احساس می‌شود.

در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی فسا نیز کهبا درایت و جدیت جناب آقای دکتر عسکری ریاست محترم دانشگاه و با تلاش‌های بی‌وقفه جناب آقای دکتر فرجام از سال 1392با جذب آقای دکتر محمدهاشم هاشم‌پور به عنوان اولین هیات علمی متخصص طب سنتی در دانشگاه فسااقدامبهراه اندازی معاونت طب سنتی کرده بود، با گسترش این حرکت و جذب اقای دکتر مسیح صدیق رحیم آبادی به عنوان دیگر هیات علمی متخصص طب سنتی خود، در بهار 1395 گروه طب سنتی را تشکیل داد. مجموعه معاون و گروه طب سنتی دانشگاه فسا از آن تاریخ تا کنون موفق به؛ تجهیز و راه‌اندازی سلامتکده طب سنتی در بیمارستان دکتر شریعتی، کسب مجوز از وزارتخانه و انجام مقدمات لازم جهت ساخت سلامتکده سنتی استاندارد، برگزاری کارگاه‌های متعدد در زمینه طب سنتی، طراحی و هدایت چندین پایان نامه دکترای عمومی، برگزاری دوره‌های آموزشی در واحدهای فیزیوپاتولوژی دانشجویان پزشکی، چاپ چندین مقاله، شرکت در همایش‌های ملی و بین المللی، همکاری در برنامه عملیاتی وزارت بهداشت و طراحی و اجرای پروژه‌های مختلف تحقیقاتی شده است.